HUUB TEESING REIZEN

Afgelopen week werd ik opgeschrikt van het vreselijke nieuws in Bangkok. De immens grote en drukke stad welke een vreedzame uitstraling op mij altijd heeft gehad komt met tragisch nieuws.

Op de tv ziet Huub Teesing de beelden van een enorme ontploffing waarbij zelfs meerdere mensen helaas het leven laten. Geschokt door de beelden die worden vertoond op het scherm beseft Huub Teesing dat hij nog niet zo heel lang geleden daar op exact dezelfde plek ook heeft gelopen. De ravage die is aangericht is immens. De ooit zo vredige plek waar veel mensen bijeenkwamen om op de lokale markt te eten en elkaar te ontmoetten is veranderd in een ravage.

AslMdgJ4joh2edzzkWKjJoZbfONw1UvcOFOhfPVUDOlvOp dat moment realiseert Huub Teesing zich dat het plegen van aanslagen eigenlijk altijd en overal kan gebeuren. Plekken op de aardbol waar de meeste mensen niet vaak komen zoals Afghanistan, Syrie en andere delen van de wereld komen wel dagelijks voorbij maar krijgen minder aandacht en attentiewaarde. Dit heeft te maken met het feit dat mensen zich hier moeilijker aan kunnen liëren. Huub Teesing is immers zelf geweest op de plek des onheils in Bangkok wat voor hem de situatie tastbaar maakt, het nieuws wordt ineens persoonlijker en komt hierdoor stukken dichterbij en blijft beter bij mensen “hangen”.

Als mensen reizen in het algemeen dan worden vaak bepaalde toeristisch trekpleisters als interessant gezien en daarna pas vaak als gevaarlijk aangemerkt. De reden hiervoor is vaak vrij logisch. Er zijn enorme hoeveelheden toeristen die deze plekken kunnen bezichtigen.

Huub Teesing vraagt zich dan ook af of de manier waarop mensen gaan reizen dan zal gaan veranderen de komende jaren. Houden mensen bewust vast aan de toeristische trekpleisters of gaat men expres andere gebieden bezichtigen om zo de drukte te vermijden en mogelijke risico gebieden?

De manier waarop mensen reizen in het algemeen gaat waarschijnlijk al verschuiven indien nu ook de locaties gaan verschuiven. Wat dit gaat betekenen op de lange termijn is zeker interessant om te gaan volgen want de toeristische industrie is een van de grootste drijfveren en belangrijkste bron van inkomsten voor veel landen.

Huub Teesing zijn reizen zal hij door de huidige gebeurtenissen dan ook zeker niet gaan aanpassen. Hij geeft aan dat hij nadenkt over waar hij naar toe gaat, maar niet per se alle toeristische plekken wenst te vermijden. Het enige waar hij zich wel van bewust is, is dat als iedereen zo denkt, dat de angst toch weer gaat regeren en dat is niet de bedoeling!

Reizen moet mensen immers vrij maken van alledaagse beslommeringen. Het is hetgeen waar men voor spaart, naar uitkijkt of hard voor werkt. Op het moment dat je dan wederom niet tot rust komt, dan gaat het mooie van een vakantie er toch wel een beetje vanaf…..

Blijf gewoon lekker jezelf aldus Huub Teesing en blij vooral lekker veel reizen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *