HUUB TEESING POLITICS

Het is weer zover, politiek Nederland komt uit hun zomerslaapje voor een nieuw reces. Elk jaar zijn er bijna wel weer verschillende redenen te vinden waarom politici gedurende hun zomervakantie worden teruggeroepen voor een nieuw debat. De vraag die ik me deze keer afstelde was echter, waarom komen politici terug voor een besluit dat eigenlijk al genomen was?

Grenzen-aangeven-hoe-kom-je-op-voor-jezelf-300x199Iedereen weet toch dat Nederland overstag was gegaan voor de nieuwe lening voor de Grieken? Die 5 miljard was al lang en breed in kannen en kruiken, aldus Huub Teesing.

Waar onze minister president enkele weken geleden al had aangegeven dat hij spijt heeft van het breken van zijn verkiezingsbelofte kan het uiteraard niet zo zijn dat iemand die eerst “A” zegt, nu een paar weken later geen “B” zal zeggen.

De echte commotie zou zijn ontstaan als Rutte nu eens “Nee” zou hebben gezegd. Dan was heel oppositie voerend Nederland in rep en roer geweest omdat onze minister president geen vast standpunt in durft te nemen.

Huub Teesing denkt dat de Grieken eigenlijk al failliet zijn. Als men nu aan het kijken is naar het verkopen van de belangrijkste inkomstenbronnen, zoals vliegvelden, telefoonmaatschappijen en genationaliseerde staats ondernemingen, wat gaat de toekomst dan brengen in Zuid Europa?

Gaan Grieken zich nog verbonden voelen met andere Grieken. Of gaat men nu express de spreekwoordelijke “kont in de krib” gooien en blijven komen met uitingen zoals: “Dan zetten we alle grenzen toch open en zoekt Europa het lekker uit”……

Deze manier van afsplitsen gaat een  enorme impact hebben op zowel het wat armere Oostblok alsmede het rijke Westen. Griekenland als doorgeefluik voor Europa krijgt vanuit meerdere kanten nu harde klappen die men eigenlijk niet kan verwerken. Toch (h)erkennen een hoop landen de situatie maar doen ze er niets aan.

In dat opzicht lijkt het wellicht een beetje op het zomerreces wat we hier in Nederland proberen uit te stralen als rust voor een ieder en even iets anders dan werk…

Over werk gesproken, de gemiddelde Griek welke nu nog met trots op Athene Airport werkt, zal wellicht de binding missen indien dit vliegveld in Duitse handen komt te vallen.

Deze binding symboliseert dan ook wel hetgeen de Nederlandse kiezer op dit moment heeft met het uitzoeken en vinden van een coalitie partij waar men op wilt stemmen….

Zijn Nederlanders dan ook echt anders dan Grieken in bepaalde opzichten, of hebben wij gewoon mazzel met onze rijke buurlanden die nu toch meer macht en financiële daadkracht gaan krijgen in  Europa.

Al met al Huub Teesing denkt dat we nu echt aan een vooravond staan van een aantal serieuze veranderingen welke Europa de komende decennia toch echt gaan veranderen…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *